(0)

    Puree de Piment d’Espelette / NIEUW

    Puree de Piment d’Espelette

    Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

    Uitzoomen
    Inzoomen

    Meer afbeeldingen

    • Puree de Piment d’Espelette

    Puree de Piment d’Espelette / NIEUW

    Schrijf de eerste review

    Beschikbaarheid: In voorraad

    € 4,99
    OF

    Snel overzicht

    Heat Rating - Medium heet

    Details

    Puree de Piment d’ Espelette is een heerlijke puree van de Espelette peper uit het zuidwesten van Frankrijk. Het heeft een prettige aromatische smaak, die in de Baskische keuken zwarte peper vervangt en net wat meer pit toevoegt. Espelette Chili puree is heerlijk bij kip, varkensvlees en vis en wordt veelal in dressings en vleesmarinades gebruikt of als basis voor sauzen. 

    Piment d’Espelette, (Capsicum Annuum; varieteit Gorria) uit deze regio heeft een AOC-label en wordt geproduceerd volgende de Baskische, traditionele methodes op het open veld. Dit betekent onder andere dat de pepers handmatig worden geplukt tijdens een vaststaande periode (tussen 15 augustus en 15 december). Daarna worden de pepers manueel geselecteerd. Alleen de beste en mooiste pepers worden gebruikt. Daarna volgt een langzaam en natuurlijk droogproces zonder snelle opwarming.

    Hierdoor worden de bijzondere smaak, kleur en aroma’s van de piment d’Espelette bewaard. Het is een mild hete peper (~ 4000 Scoville Units), krachtig maar niet te heet. In de geur zitten tonen van gedroogd hooi, rijpe tomaat, rode peper en een lichte grill smaak.

    Ingrediënten: Piment d’Espelette, Azijn, Zout, Knoflook.
    Inhoud: 90 gram

    Achtergrond Piment d’ Espelette

    De chilipeper is via Christopher Colombus uit Mexico in Frankrijk terechtgekomen. Door vergelijkbare klimaatomstandigheden vond de chili al snel zijn weg naar de regio rond Espelette. Het werd eerst gebruikt als medicijn en later als specerij om vlees mee te bewaren. De traditionele manier van het drogen van de chili aan de gevels van de Baskische huizen van het dorpje Espelette heeft er in de loop der jaren voor gezorgd dat de piment d’Espelette sinds jaren het officiele embleem is van Baskenland en de Baskische Gastronomie. De kwaliteit van de originele Piment d’ Espelette wordt officïeel beschermd door het label PDO/AOP. Het word ook wel het Purperen Goud genoemd. Er zijn slechts 10 dorpjes in Baskenland die binnen de toegestane Geografische regio vallen.

    Traditionele droging Espelette peper aan de gevels van de Baskische huizen 


    U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: